Трюдо піддався критиці з боку своєї партії за позицію щодо протестів

За повідомленням Morning Star, підхід прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо до двотижневих протестів країни проти обов’язкової вакцинації викликав критику з боку своєї партії.

Виступаючи на прес-конференції, депутат-ліберал Джоел Лайтбаунд сказав, що йому незручно через нещодавні поляризуючі зміни «як у тоні, так і в політиці мого уряду» в дебатах про громадську охорону здоров’я.

“Позитивний і об’єднуючий підхід призвів до рішення вклинюватися, розділяти і стигматизувати”, – сказав член парламенту Квебека: “Я боюся, що ця політизація пандемії може підірвати довіру суспільства до наших закладів громадської охорони здоров’я. .

У понеділок водії вантажівок заблокували міст Амбасадор, ключовий торговий шлях між Канадою та США. Лайтбаунд закликав їх зняти блокаду та повернутися додому. Але він сказав, що уряд повинен вказати чіткий шлях до скасування обмежень Covid, оскільки вони більше не мають підтримки багатьох канадців.

“Не кожен може заробляти на життя за допомогою MacBook у котеджі”, – сказав він.

Нагадаємо, що Трюдо хотів зупинити блокаду столиці Оттави. Він сказав, що канадці незадоволені расовим вандалізмом та образами протестувальників. Він заявив, що не має наміру вступати в переговори з протестувальниками в Оттаві, назвавши їх маргінальною меншістю.

Трюдо особисто прибув до національного парламенту в понеділок, де пройшла позачергова сесія у зв’язку з протестом водіїв вантажівок в Оттаві з 29 січня. Це був перший публічний виступ прем’єр-міністра з 27 січня, коли він оголосив, що перебуває на карантині через те, що один із його дітей заразився коронавірусом.

Раніше цього тижня мер Оттави оголосив надзвичайний стан у місті.

Демонстранти закликають федеральну та регіональну владу зняти всі обмеження через пандемію COVID-19.