Домашній арешт для співробітників порту Бейрута

“Ліван звернувся до армії з проханням помістити під домашній арешт співробітників бейрутського порту, відповідальних за зберігання аміачної селітри, яка викликала широкомасштабний вибух, в результаті якого загинули більше 100 осіб”, – повідомляє Deutsche Welle.

“Ліванський уряд оголосив надзвичайний стан на два тижні”, – заявив на прес-конференції міністр інформації Мана Абдель Самад.

Щонайменше 135 осіб було вбито в результаті вибуху, і десятки до сих пір вважаються зниклими без вісті, згідно з новим звітом, опублікованим в середу міністром охорони здоров’я Хамадом Хасаном.

В результаті вибуху постраждали близько 5000 чоловік. «Без сумніву, все ще є люди під уламками, і ми отримали десятки дзвінків про зниклих без вісті людей»,- сказав він журналістам в кулуарах урядового засідання.

Губернатор Бейрута Марван Абад сказав, що близько 300000 людей залишилися без даху над головою через величезну шкоду, яка, за його словами, торкнулася більше половини столиці з населенням близько 2 мільйонів чоловік.

Влада стверджує, що причиною вибухів стали близько 2750 тонн аміачної селітри, що зберігалася «без дотримання заходів безпеки» в бейрутському порту.