Bloomberg: до 2050 року сигарети можуть зникнути в багатьох частинах світу

Як повідомляє Bloomberg, вживання сигарет може бути припинено в Сполучених Штатах, деяких частинах Європи, Австралії і значній частині Латинської Америки, якщо поточна тенденція до зниження збережеться.

Відповідно до нового звіту, куріння в багатьох країнах може бути скорочено до мінімуму протягом наступних 30 років, якщо курці кинуть курити або перейдуть на альтернативні продукти.

Тютюнова промисловість зазнає одні з найбільших змін в своїй історії: кількість курців серед дітей за останні 20 років скоротилася майже на три чверті, а також вперше знизилося споживання сигарет дорослими.

Компанія Philip Morris International, виробник сигарет Marlboro і Chesterfield, також заявила, що може скоротити продаж протягом 10 років. Компанія взяла на себе провідну роль у наданні альтернатив сигарет за допомогою пристрою IQOS з гарячим тютюном і на даний час отримує майже чверть своїх доходів від негорючих продуктів, що викликає конкуренцію з такими виробниками, як British American Tobacco.

Згідно зі звітом, найбільше відстає Altria Group, тому що ця американська корпорація базує 82% свого бізнесу на сигаретах.

У таких країнах, як Китай, Франція і Росія, куріння сигарет в 2050 році, ймовірно, залишиться колишнім.