Латвія продовжила надзвичайний стан до 11 січня

“Надзвичайний стан, введений в Латвією в зв’язку з пандемією, продовжено до 11 січня. Відповідне рішення прийнято на спільному засіданні уряду країни і Ради з антикризового управління”,- повідомляє ТАСС.

Прем’єр-міністр Крішаніс Каріньш заявив журналістам вчора ввечері після зустрічі, що ситуація з поширенням коронавіруса в Латвії була надзвичайно серйозна, і що через це уряд був змушений продовжити надзвичайний стан і посилити обмеження, щоб скоротити контакти людей і розірвати ланцюжок інфекції.

Уряд Латвії також вирішив посилити і доповнити існуючі обмеження. Згідно з постановою Кабінету Міністрів, маски для обличчя відтепер необхідно носити у всіх приміщеннях, крім будинку, в тому числі і на робочому місці.

У Латвії також заборонено проводити приватні заходи – люди можуть зустрічатися тільки в одному будинку. Крім того, вводяться додаткові торгові обмеження, а у вихідні будуть відкриті тільки магазини першої необхідності – продуктові, аптеки і заправні станції.

Прикордонний контроль посилюється.

Учні з 4-го класу будуть навчатися дистанційно.

Нагадуємо, що раніше влада Латвії ввела в країні надзвичайний стан з 9 листопада по 6 грудня, щоб уповільнити поширення коронавіруса.

Рішенням уряду і антикризової ради в країні були заборонені всі заходи за участю більше 10 осіб, крім похоронів, мітингів і заходів на природі.

Заборонені всі спортивні заходи з глядачами.

За останніми даними, в Латвії коронавірусом заразилися 17687 чоловік, 210 пацієнтів з COVID-19 померли і 1806 вилікувалися.