Громадян, які намагалися вилетіти з Ізраїлю до країн, занесених до «червоного» епідеміологічного списку, зняли з літака

“Громадяни, які намагалися вилетіти з Ізраїлю до країн, внесених до «червоний» епідеміологічний список без спеціального дозволу, сьогодні були зняті з літака”, – повідомив прем’єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет.

Більше 20 пасажирів, які не мали необхідного дозволу спеціальної комісії, як того вимагає уряд Ізраїлю, були зняті з літака до Росії.

«Поїздка до «червоних» країни можлива лише з дозволу, і я хочу оголосити, що людей, які намагалися ігнорувати це, зняли з літака», – сказав Беннетт перед початком чергового засідання уряду.

Раніше на цьому тижні Ізраїль поширив заборону на поїздки в шість країн з високим рівнем захворюваності. Для поїздки в Росію, Аргентину, Бразилію, Південну Африку, Мексику та Індію потрібен дозвіл спеціальної комісії, в іншому випадку порушення цієї вимоги трактується, як кримінальне та адміністративне правопорушення і карається штрафом в розмірі 5000 шекелів (понад 1500 доларів США).

Контроль за виконанням цих вимог покладено на поліцію і управління міграції.

З 29 червня кожен громадянин Ізраїлю, що виїжджає за кордон у віці старше 16 років, повинен заповнити і підписати заяву про те, що він або вона не буде відвідувати країни, заборонені інструкціями Міністерства охорони здоров’я, або повинен надати дозвіл від комісії з надзвичайних поїздок до відповідної країни . Авіакомпаніям забороняється приймати пасажирів на борт без належних декларацій.

Прем’єр-міністр Нафталі Беннетт сьогодні закликав громадян носити маски в приміщенні і уникати скупчення людей в замкнутих просторах, щоб запобігти поширенню нових штамів коронавіруса.

Він попередив, що, якщо громадяни Ізраїлю не виконуватимуть інструкції і захворюваність продовжить рости, кабінет міністрів розгляне «повернення деяких обмежень».

Прем’єр-міністр оголосив, що після призову до вакцинації дітей у віці від 12 до 16 років на цьому тижні 100 000 підлітків цієї вікової групи вже отримали першу дозу вакцини.

Беннетт закликав усіх, хто ще не пройшов вакцинацію, записатися «сьогодні». «Залишилося п’ять днів для щеплення вакциною, яка у нас є, і термін її дії закінчується», – сказав він.