МОК вирішив відкласти Олімпіаду в Токіо

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив відкласти проведення Олімпійських ігор в Токіо в цьому році через пандемію нового коронавірусу, повідомляє Reuters з посиланням на члена МОК Діка Паунда.

Австралія і Канада вже оголосили в понеділок, що не будуть брати участь в Олімпійських іграх.

“На підставі інформації, доступної для МОК, було прийнято рішення відкласти Ігри”, – сказав Паунд в інтерв’ю US News Tude. “Ніяких додаткових параметрів не було встановлено, але ігри не почнуться 24 липня, це я знаю”, – сказав Паунд.

Він сказав Reuters, що, за його словами, затримка в один рік здається кращим рішенням. Це означає, що ігри, заплановані на 24 липня – 9 серпня цього року, швидше за все, відбудуться влітку 2021 року.

Японія і МОК заявили, що повне скасування Олімпійських ігор неможливе. Але знайти нову дату може бути складно, тому що календар на літо 2021 року вже повний, а в 2022 році в Пекіні пройдуть Чемпіонат світу і зимові Олімпійські ігри.

Паунд також сказав, що до нової дати необхідно проконсультуватися з кількома учасниками з оргкомітету, спортсменів, ЗМІ та спортивних федерацій, але вже є сигнали про те, що ігри відбудуться в наступному році.

У понеділок Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій заявила, що готова відкласти проведення чемпіонату світу, запланованого на 6-15 серпня 2021 року, в Юджині, штат Орегон, щоб звільнити місце для календаря Олімпійських ігор.

Відстрочка ігор стане ударом по приймаючій країні Японії, яка вже інвестувала понад 12 мільярдів доларів, а також великим спонсорам і засобам масової інформації.

Поки що Олімпіади ніколи не відкладалися. Однак вони були скасовані в 1916, 1940 і 1944 роках через дві світові війни, додає БТА.