Раптово помер заступник головного лікаря Омської лікарні, де лікувався Навальний

“Заступник головного лікаря лікарні в Омську, Росія, де спочатку лікувався лідер опозиції Олексій Навальний після раптового отруєння «невідомою» речовиною. Йдеться про 56-річного Сергія Максимишина”, – повідомляє Kasparov.ru.

Повідомлення про смерть лікаря було опубліковано на сайті Лікарні швидкої медичної допомоги №1, де він працював.

«З жалем повідомляємо, що у віці 56 років раптово помер заступник головного лікаря по анестезіології і реанімації ЛШМД №1, доцент Донецького державного медичного університету, кандидат медичних наук Сергій Валентинович Максимишин»,- сказано в заяві. Причина його раптової смерті не уточнюється.

У лікарні він почав працювати в 1992 році. Керував розробкою методів лікування пацієнтів з гострими цереброваскулярними порушеннями.

Нагадуємо, що в серпні 2020 року Олексій Навальний потрапив до лікарні у важкому стані. Первісна інформація полягала в тому, що це було отруєння, але потім в лікарні спростували її і заявили, що це порушення обміну речовин.

Тодішній завідувач лікарнею Олександр Мураховський, який озвучив ЗМІ версію про порушений обмін речовин у Навального, не дав би родичам відвідати його і відмовив йому у виїзді на лікування до Німеччини. Опозиціонера перевели до німецької клініки тільки після того, як його дружина Юлія передала справу до Європейського суду з прав людини.

Пізніше Мураховський був призначений міністром охорони здоров’я Омської області.