Італія знімає обмеження на пасажирські рейси

“Більше 20 аеропортів Італії зможуть відновити пасажирські рейси. Їх робота в цьому напрямку була припинена через пандемію коронавіруса”, – повідомляє ТАСС.

Тільки міжнародний аеропорт Рима Фьюмічіно під час карантину був закритий не повністю, а обслуговував 60-70 рейсів, тоді як в середньому до пандемії в день здійснював по 1000 рейсів.

Згідно з наказом Міністерства інфраструктури і транспорту Італії, це 24 аеропорти, в тому числі Мальпенса в Мілані, Фьюмічіно в Римі, Чампіно в Римі, а також аеропорти у Флоренції, Пізі і Венеції. Але деякі послуги в цих аеропортах поки недоступні. Не буде ніяких обмежень на внутрішні рейси, в тому числі на Сицилію.

Будуть введені обмеження тільки на повітряне та морське сполучення з Сардинією, і вони будуть діяти до 12 червня. Іноземні круїзні лайнери не будуть допущені у італійські порти. Указ буде діяти до 14 червня.

Крім того, відтепер Італія почне приймати людей з країн ЄС, Шенгенської зони і Великобританії, не розміщуючи їх в карантин. Останні обмеження на пересування італійців між районами також знімаються.