Сальвіні звинуватив жінок-мігрантів у нецивілізованому житті

Лідер італійської опозиції Маттео Сальвіні спровокував скандал у понеділок після виступу про жінок-мігрантів, які роблять аборти.

Коментарі колишнього міністра внутрішніх справ і лідера Ліги Півночі про те, що деякі жінки використовують відділення невідкладної допомоги в якості банкоматів для здоров’я, були зроблені під час політичного мітингу в Римі в неділю.

“Медсестри у відділенні невідкладної допомоги в Мілані повідомили мені, що є жінки, які приходять робити аборт сьомий раз», – сказав Сальвіні прихильникам.

За його словами, це приклад нецивілізованого життя.

Генеральний секретар Союзу італійських лікарів Піна Онотрі заявила AFP, що жінці було б неможливо зробити аборт в невідкладній допомозі, тільки якщо це не стосується викидня.

Аборти були дозволені в Італії з 1978 року. Закон дозволяє жінкам переривати вагітність протягом перших трьох місяців, в деяких випадках аборт можна зробити на більш пізньому етапі.

Жінки повинні запросити процедуру, а потім чекати 7 днів.

Лідер Демократичної партії Італії Нікола Дзінгаретті заявив, що коментарі Сальвіні вказують на те, що він все більше впадає у відчай перед регіональними виборами Цієї весни, де він сподівається виграти ключові регіони Італії для Ліги. На щастя, італійські служби екстреної допомоги не слухають його провокацій. “Руки геть від жінок!”,- сказав він.

Представник руху “П’ять зірок”, який в даний час розділяє владу, сказав, що жінки були останніми мішенями Сальвіні.

«Після мігрантів, циган і геїв Маттео Сальвіні вже накинувся на жінок, які вирішили зробити аборт», – сказав Джузеппе Буомпан в Twitter.

Нагадаємо, що Сенат Італії проголосував за те, щоб дозволити прокуратурі притягнути до суду правого лідера Маттео Сальвіні за звинуваченням у затриманні мігрантів.

Сальвіні, який раніше був міністром внутрішніх справ Італії, був звинувачений у незаконному затриманні людей на човні біля Сицилії протягом декількох днів минулого року.

Сальвіні неодноразово заявляв, що хоче постати перед судом. Перед голосуванням у верхній палаті він сказав, що хоче “звернутися до світу”, щоб його імміграційна політика”врятувала десятки тисяч життів”.

“Ті, хто голосує сьогодні, щоб відправити мене суду… вони будуть переможені історією”, – попередив Сальвіні.