Італійський банк пропонує пожертвувати до 100 мільйонів євро на боротьбу з коронавірусів

Італійський банк Intesa Sanpaolo готовий пожертвувати італійській владі до 100 мільйонів євро на боротьбу з епідемією коронавируса.

Про це сьогодні заявив її генеральний директор Карло Мессіна, якого цитує Reuters. Банк також хоче надати кредити до 5 мільярдів євро компаніям, що постраждали від епідемії. Італія – ​​європейська країна, найбільш сильно постраждавша від цієї хвороби, в якій в цілому 4636 осіб були інфіковані, а 197 осіб померли. Аналітики кажуть, що криза призведе до того, що тендітна італійська економіка досягне четвертої рецесії за 12 років.

Ми готові пожертвувати до 100 мільйонів євро і надати їх країні для спеціальних проектів, необхідних для вирішення нагальної ситуації в галузі охорони здоров’я. Бос Intesa Sanpaolo Карло Мессіна сказав італійській газеті Corriere della Sera, що багато що з цього може закінчитися 100 мільйонами євро.

Він додав, що банк надасть кредити компаніям на суму в 5 мільярдів євро, і близько 1 мільярда євро виділить на сектор туризму. Крім того, ці кошти можуть бути подвоєні, якщо Рим надасть державні гарантії для нових кредитних ліній, повідомляє БТА.