Україна входить у четвірку лідерів експортерів горіхів в ЄС

Українські аграрії виходять на світові ринки, пропонуючи все більш різноманітну продукцію. Так, наприклад, Україна впевнено входить в четвірку лідерів з експорту очищених горіхів в Європейський Союз. У 2016 році вітчизняні виробники продали споживачам в Європі горіхів на суму 65 млн. доларів.

Експорт очищених горіхів в ЄС динамічно зростає протягом останніх років. В середньому за рік обсяги продажів зростають на 5%, що для такого специфічного сектора сільського виробництва – значне число.

очищенные орехи

Вигода від експорту очевидна: в Україні середня закупівельна ціна – 2 євро за кілограм. В Європі вона коливається в діапазоні від 6 до 10 євро за кілограм в залежності від якості і форми.

Розширення економічних зв’язків між Україною і ЄС на руку не тільки людям, які працюють на батьківщині, але і тим, хто працевлаштувався за кордоном, адже, більшість наших співгромадян працюють на підприємствах, в тому числі, які переробляють сировину, що закуповується в Україні. Тому, потреба в робочій силі на європейському ринку праці з кожним роком буде тільки зростати.

Скориставшись необхідною інформацією www.eurabota.ua завжди можна знайти для себе підходящу вакансію за кордоном.