Лукашенко прибув до своєї резиденції в Мінську в бронежилеті і з автоматом

Вчора президент Білорусі Олександр Лукашенко на вертольоті прибув до своєї резиденції, Палацу Незалежності в Мінську, в бронежилеті і з автоматом в руці, як показано на відео.

На цьому відео, опублікованому в Telegram на каналі, близькому до прес-службі президента, Лукашенко виходить з вертольота і направляється до будинку, біля якого проходили акції протесту. На кадрах видно, що він одягнений в бронежилет і тримає автомат Калашникова, але без магазину. Президента зустріла озброєна охорона.

“Опоненти білоруського президента Олександра Лукашенка показали, що йому не вдалося взяти під контроль ситуацію в столиці. Незважаючи на обіцяні покарання і загрози з боку Міноборони, понад 150 тисяч мирних демонстрантів зібралися вчора в центрі Мінська і пройшли маршем центральними вулицями до резиденції глави держави”, – пише російська газета «Коммерсант».

Опозиційні сили не визнали дані ЦВК, і вимагають відставки керівництва держави, звільнення політв’язнів і проведення нових, справедливих виборів. “Під час акцій протесту було затримано понад 7000 осіб. ООН повідомила про чотирьох загиблих”, – нагадує «Труд».