Некрологи в італійській газеті показують руйнівні масштаби коронавируса

Відео, розміщене в Facebook, показує руйнівний розмір COVID-19 в Італії.

У кадрі чоловік говорить по-італійськи та показує на перші сторінки газети «Еко-ді-Бергамо» графства Бергамо, розташованого приблизно в 30 милях на північний схід від Мілана, в сильно постраждалому регіоні Ломбардія. Показавши дату виходу газети, 9 лютого, він перевертає сторінку некрологів, в яких опубліковано 3 смертельні випадки, викликаних новим коронавірусів.

Потім він показав ту ж газету з 13 березня, коли загальне число загиблих вже склало 1266. Він почав перегортати сторінки і нарахував 10 повних сторінок некрологів.

Відео було розміщене Джованні Локателем на його сторінці в Facebook, в якому говориться, що він з Черте, міста в 25 милях на північний схід від Бергамо.

За даними France Press і Reuters з посиланням на органи охорони здоров’я, за останні 24 години в Італії було зареєстровано триста шістдесят вісім смертей від нового коронавируса. Як повідомляє AFP, це рекордна кількість смертей в країні за день.

Агентство Reuters повідомило, що це збільшення на 25 відсотків за 24 години – загальне число смертей в Італії збільшилася з тисячі чотиреста сорок одна вчора до 1809 сьогодні.

Кількість заражених людей в країні вже становить 24 747. Вчора їх число було майже на 3600 менше – 21 157.

Північний регіон Ломбардії залишається найбільш постраждалим: 1218 загиблих і 13 272 заражених.

Епідемія продовжує швидко поширюватися в Італії. Ця країна, найбільш сильно постраждала від коронавируса в світі після Китаю, звідки і почалася інфекція.