Brexit завершився, але іноземні компанії тікають з Великобританії

Тепер Нідерланди стають тією країною, куди компанії, які поки працюють на території Великобританії, активно переносять свої офіси в зв’язку з Brexit.

Ось уже скоро місяць, як Британія офіційно вийшла зі складу Євросоюзу. Однак наслідки такого рішення поки неясні. Хитка ситуація змушує все більше число зарубіжних компаній переносити офіси до інших країн, в тому числі, і Нідерландів.

Зростаюча невпевненість компаній пов’язана з тим, що на сьогоднішній день взагалі незрозумілі перспективи нової угоди про торгівлю, яка повинна бути розроблена, погоджена і прийнята до кінця 2020 року. З огляду на те, що документ зачіпає дуже багато інтересів сторін, все більше спостерігачів починають висловлювати сумніви, що угоду встигнуть підписати до кінця року.

Нідерландське агентство іноземних інвестицій повідомило, що протягом трьох останніх років офіси в країні відкрили 140 компаній. На сьогоднішній день 425 компаній ведуть переговори про те, щоб перенести свої офіси до Нідерландів.

Представник агентства інвестицій Йерун Нейланд заявив, що «все більшу кількість компаній вибирають визначеність і стабільність, які наша країна пропонує на європейському ринку».

В обставинах, що склалися багато експертів задаються питанням чи зможе Великобританія після виходу з ЄС і далі залишатися світовим фінансовим та інвестиційним центром. Час покаже.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії затвердив нову політику імміграції, яка буде ґрунтуватися на нарахуванні балів кандидатам на переїзд.

Уряд Нідерландів пожертвував 3 мільйони євро на подолання наслідків катастрофічного землетрусу в Албанії.