Українці вже почали економити на хлібі

В Україні фіксується постійне скорочення виробництва хліба та хлібобулочних виробів.

Протягом декількох останніх років офіційні статистичні дані показують, що з кожним роком в Україні все менше виробляють хліба і хлібобулочних виробів.

Першочерговою причиною цього невеселого факту для кожного українця є постійне подорожчання одного із основних продуктів.

Директор Української асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook регулярно публікує важливі статистичні дані про ціни на продукти харчування, динаміку їх зростання або зниження.

Протягом 2018 року, по даними експерта, в Україні на 10 відсотків стали менше випікати хліба і хлібобулочних виробів. Парадоксально, але при цьому «збільшилось виробництво тортів на 2 відсотки і виробництво шоколаду від 18 до 60 відсотків в залежності від виду», – пише А. Дорошенко.

Як підкреслив експерт, в Україні роками і десятиліттями спостерігається ненормальна ситуація: переважна більшість людей, які працюють, змушені продовжувати економити на найнеобхідніших продуктах харчування. Тепер навіть хліб за новими цінами становить відчутну частку витрат у сімейних бюджетах більшості українських сімей.

«Коли вартість життя зростає – це погано. Але коли ціни ростуть швидше за доходи – це набагато гірше», – резюмував свій пост Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що протягом минулого року м’ясний кошик в Україні подорожчав в середньому на 11 відсотків.