Ізраїль бомбить позиції ХАМАСу

Ізраїльська армія заявила, що вночі бомбила позиції ХАМАСу в секторі Газа у відповідь на запальні кулі, випущені в єврейську державу палестинським анклавом, повідомляє AFP.

Військові заявили, що ці удари стали відповіддю на повітряні кулі ХАМАС, випущені в останні дні.

У заяві говориться, що винищувачі, бойові вертольоти і танки вразили ряд позицій ХАМАС, включаючи «підземну інфраструктуру і спостережні пункти».

Пожежна служба на півдні Ізраїлю повідомила, що тільки у вівторок повітряні кулі викликали 60 пожеж, в яких ніхто не постраждав.

Під час акцій протесту 2018 вперше з’явилися повітряні кулі та повітряні змії з вибухівкою, відправлені з Гази до Ізраїлю. З тих пір саморобна зброя стала причиною тисяч пожеж на ізраїльських фермах. У відповідь на це Ізраїль закрив товарний пункт Керем Шалом в секторі Газа. ХАМАС назвав закриття території «агресивними» діями, що свідчать про ізраїльську блокаду.

Після закриття Керем Шалом, у вівторок вперше з квітня знову відкрився контрольно-пропускний пункт Рафах між Газою та Єгиптом. Рух в обидві сторони дозволено протягом трьох діб. Жителі Гази зможуть покинути анклав вперше з початку пандемії.

Територія Палестини знаходиться під ізраїльською блокадою з 2007 року.