Переговори з Іраном продовжаться у Відні наступного тижня

Переговори щодо ядерної програми Ірану продовжаться наступного тижня. Про це заявив головний переговорник Євросоюзу з ядерних переговорів із Іраном Енріке Мора.

За його словами, останній раунд обговорення цього питання розпочнеться наступного понеділка у столиці Австрії у Відні.

«Важливо прискорити вирішення ключових невирішених питань та рухатися вперед, тісно співпрацюючи зі Сполученими Штатами. Ласкаво просимо до 8-го раунду», – написав Мора в Twitter.

“Оголошення було зроблено після короткої паузи в переговорах після того, як Алі Багері Кані, головний переговорник Ірану, повернувся до країни минулого тижня, коли закінчився сьомий раунд переговорів”, – повідомляє CNN.

Радник із національної безпеки США Джо Байдена Джейк Салліван заявив, що переговори йдуть не дуже добре, оскільки досі не передбачається повернення до угоди з Іраном, відомої як СВПД. Прямі переговори між США та Іраном не ведуться.

Офіційні особи прагнуть ухвалити рішення найближчим часом, і деякі сигнали вказують на те, що час для укладання угоди з Іраном закінчується.

«У якийсь момент у недалекому майбутньому ми повинні зробити висновок, що нам необхідно провести переговори про зовсім нову угоду і пройти період ескалації кризи», – сказав в інтерв’ю CNN Роб Малі, спеціальний посланник США в Ірані.