Винищувач МіГ-29 розбився в Росії

“Винищувач МіГ-29 зазнав аварії в Астраханській області Росії”, – повідомляє ТАСС.

Пілот загинув. Аварія сталася під час звичайного польоту.

У публікації йдеться, що літак зазнав аварії в безлюдному місці на території полігону Ашулук. Стверджується, що політ виконувався без боєкомплекту.

За попередніми даними, аварія сталася через відмову техніки. “Для встановлення причин катастрофи до місця падіння направлено комісію головного командування Повітряно-космічних сил”, – додали в прес-службі округу.

Це четверта авіакатастрофа в Росії менше, ніж за три місяці.

17 серпня під Москвою розбився військово-транспортний літак Іл-112В, що виконував тренувальний політ.

Літак перелітав з аеродрому Кубинка в Жуковський. Він впав на землю в лісосмузі поблизу населеного пункту Нікольське.

На борту перебували три члени екіпажу – льотчик-випробувач, Герой Росії Микола Куімов, льотчик-випробувач Дмитро Комаров і бортінженер Микола Хлудеев. Всі вони загинули. За попередньою версією, катастрофі Іл-112В передувало загоряння правого двигуна.

12 серпня на півострові Камчатка вертоліт Мі-8 врізався в Курильське озеро. На борту перебували 16 осіб. 8 з них вижили і перебувають у важкому стані.

На початку липня на Камчатці розбився літак Ан-26, на якому знаходилися 22 пасажири і 6 членів екіпажу. Всі загинули, в тому числі дитина.

У червні військовий вертоліт Мі-8 зазнав аварії в Ленінградській області під час тренувального польоту. Три людини на борту загинули.