Десятки журналістів заразилися коронавірусом в Індонезії через марнославство політиків і бізнесменів

“54 журналіста з державної радіостанції Індонезії в Сурабаї за короткий час заразилися коронавірусом. Троє з журналістів померли”,- повідомляє інтернет-видання «Джакарта пост» з посиланням на інформацію громадської організації «Альянс незалежних журналістів в Індонезії» (ANJ).

Після того, як керівництво «Радіо Републик Індонезія» прийняло рішення про проведення триразового тестування, в кінці червня та на початку липня, стало ясно, що 54 журналіста були заражені коронавірусом. Останній тест був проведений 13 липня.

У газеті йдеться, що двоє з тих, хто дав позитивний результат в понеділок, вже госпіталізовані.

За даними ANJ, спалах серед журналістів викликаний тим, що місцеві політики і великі бізнесмени часто проводять прес-конференції без дотримання заходів епідеміологічної безпеки. Керівництво редакцій замість того, щоб забороняти журналістам відвідувати подібні заходи, заохочує їх до участі в них.

Є бізнесмени, які організовують заходи за участю ЗМІ, в яких немає необхідності – наприклад, вони одночасно запрошують багатьох журналістів на організовані ними благодійні заходи, пов’язані з масовим поширенням гуманітарної допомоги жертвам COVID-19.

“В останні дні травня Східна Ява стала новим центром поширення коронавірусной інфекції в Індонезії. За півтора місяці в цій області число інфікованих досягло близько 17 000 чоловік, і майже половина з них живе і працює в Сурабаї”,- нагадує видання.

З початку пандемії в Індонезії коронавірусом було заражено 78 572 людини, з яких 3710 загинули і 37 636 одужали.