Отримання і оформлення електронної візи до Індії самостійно

Нещодавно, а точніше в листопаді 2014 року, для українців була введена електронна (оформлення здійснюється через інтернет) віза в Індію. Це нововведення дає туристам можливість оформити документ самостійно, без відвідування будь-яких організацій.

e-viza-do-indiyi

ЗМІСТ

  1. Як потрапити в Індію? Отримання допуску через інтернет
  2. Що таке електронна віза, її переваги
  3. Що потрібно для оформлення?
  4. Покрокова інструкція з отримання електронної візи до Індії
  5. Отримання дозволу для дітей
  6. Для чого потрібен електронний документ (ETA) і які терміни його дії?
  7. Умови оформлення
  8. Можливі помилки та збої під час оплати
  9. Терміни оформлення і період дії інших дозволів

Як потрапити в Індію? Отримання допуску через інтернет

Наявність у користувача електронного допуску дозволяє йому при в’їзді в країну скористатися будь-яким з 9 аеропортів. На кордоні при цьому буде проводитися звірка відбитків.

Електронна віза в Індію самостійно оформляється шляхом заповнення двох заяв-анкет і зняття відбитків. Потім в паспорт заявника ставиться штамп, дійсний 30 днів. При цьому краще відразу роздрукувати всю інформацію, яка прийде на е-мейл. Права на роботу в Індії e-visa не дає.

Що таке електронна віза, її переваги

Основний плюс – економія (часу та фінансів). Для оформлення потрібно надати ксерокопію квитка на літак і документ, що підтверджує бронювання житла.

У разі звернення до турфірми потрібно тільки заповнити спеціальну анкету. До переваг можна віднести можливість купувати гарячі путівки, адже процес отримання допуску на в’їзд в країну займає кілька днів.

Що потрібно для оформлення?

Щоб отримати дозвіл через інтернет, потрібно надати певні документи:

  1. Копію першої сторінки та сторінки прописки паспорта.
  2. Квитки на літак туди-назад.
  3. Виписку з банку, яка підтверджує наявність у заявника грошових коштів на рахунку (з розрахунку 200 доларів на людину в добу). Так само потрібно розписати рух фінансів за останній квартал.
  4. Закордонний паспорт, що діє вже півроку і більше на момент подачі заяви, копія першого розвороту.
  5. Кольорова фотографія заявника на світлому тлі, розмір 5х5 см.

Покрокова інструкція з отримання електронної візи до Індії

Крок 1. Тут заповнюється анкета на електронну візу в Індію.

 Тут заповнюється анкета на електронну візу в Індію

Крок 2. Заповнення анкети.

 Заповнення анкети

Крок 3. Тут буде надано ID анкети (рекомендуємо записати цей номер: при збої системи за ним можна завантажити її знову).

 буде надано ID анкети

Крок 4. Якщо закордонний паспорт не відобразився в анкеті після завантаження, то під написом «Documents uploaded for temporary application ID» слід натиснути «View document».

 Якщо закордонний паспорт не відобразився в анкеті після завантаження, то під написом Documents uploaded for temporary application ID слід натиснути View document

Крок 4.1. Таким чином можна перевірити, завантажився скан чи ні, а також оцінити його якість.

Крок 5. Тепер можна перейти до візового збору і натиснути «Pay now». Якщо оплата буде не відразу, то натиснути «Pay later» (оплатити потрібно максимум за чотири дні до прильоту до Індії)

 натиснути Pay now

Крок 6. У разі вибору «Pay later» потрібно перейти на сторінку https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html, після «Pay Visa Fees» завантажиться ось ця сторінка. Введіть Application ID вашої анкети, дату народження і на кого зроблено оформлення. Погодившись з умовами, натиснути «Pay now» (Submit).

 Введіть Application ID вашої анкети, дату народження і на кого зроблено оформлення

Крок 7. Тут оплачується електронна віза в Індію.

 оплачується електронна віза в Індію

Крок 8. Після оплати потрібно почекати парочку днів ось такого листа на електронну скриньку.

 лист який надходить після оплати

Крок 9. Щоб роздрукувати документ (після повідомлення, що віза готова), зайдіть на сайт і натисніть «Visa status».

 Visa status на сайті

Крок 10. Тут потрібні такі дані: Application ID, Passport Number, після вводите код і клацаєте «Check status».

Check status
Крок 11. Тепер можна натиснути «Print status», так ваша анкета піде в друк.

 Print status

Крок 12. Віза буде на офіційному бланку і конвертована в PDF-файл, так що її можна буде легко завантажити на мобільний пристрій (як дублікат для підстраховки).

бланк електроної візиПісля прильоту на додаток до своєї візі ви ще отримаєте ось такий штамп у паспорт, що свідчить про те, що у вас активна електронна віза.

Отримання дозволу для дітей

Електронна віза в Індію може бути й у дитини. Для цього також потрібні деякі документи:

  1. Ксерокопія свідоцтва про народження.
  2. Ксерокопії всіх сторінок паспорта того з батьків, який залишається на батьківщині.
  3. Копія згоди на вивезення дитини від цього ж батька. Якщо дитина їде з кимось із родичів, такий папір зі своєю згодою повинні надати обидва батьки.
  4. Якщо дитину виховує мати-одиначка, їй слід взяти в рагсі довідку про те, що всі дані про батька записані в свідоцтві дитини з її слів. Якщо графа «Батько» пустує, мати повинна надати завірений нотаріусом лист про те, що вона – єдиний опікун.
  5. Бувають випадки, коли місцеперебування одного з батьків невідоме. Для підтвердження цього факту необхідна завірена копія судового рішення.

Після того, як документи зібрані, їх всі (крім паспорта) перекладають англійською мовою. Слід зробити копії всіх цих паперів. Завіряти в нотаріуса нічого не потрібно. Щоб переклад був якісним, можна скористатися послугами перекладача.

Слід враховувати деякі нюанси:

  1. Рішення про видачу може приймати консул. За необхідності здобувача можуть викликати на співбесіду або попросити надати додаткову інформацію.
  2. При оформленні не передбачено ніяких пільг, доведеться оплачувати повну вартість.
  3. Для іноземних громадян, які перебувають в Україні на момент подачі заяви, є певна процедура. Крім оплати консульського збору, необхідно заплатити 12 доларів за розгляд документів, який триває 3 дні.
  4. Рішення приймається за умови особистої присутності іноземного громадянина.

Для чого потрібен електронний документ (ETA) і які терміни його дії?

Індійська віза онлайн дуже зручна, якщо мета поїздки – відвідати друзів і родичів, відпочити, відвідати екскурсії. При цьому із собою повинен бути квиток у зворотний бік або в іншу державу. Скористатися електронним допуском слід у найближчі 30 днів з дня його отримання. Відпочинок в країні теж обмежений за часом – максимум 30 діб з моменту приїзду. Віза в Індію онлайн доступна для отримання не частіше двох разів на рік.

Виїжджаючи з країни за іншими документами, оформити візу в Індію самостійно не можна.

Отримання ETA можливе для громадян, які не мають бізнесу або нерухомості за кордоном. Для комфортної подорожі необхідно мати при собі значну суму грошей, а під час пересувань країною завжди носити дозвіл.

Умови оформлення

Для початку відвідується офіційний сайт, де заповнюється віртуальна заявка. Інструкція щодо заповнення є на цьому ж сайті. Краще здійснити це за 5-7 робочих днів до запланованої поїздки. Після заповнення всіх граф потрібно завантажити відскановане раніше фото (5х5 см, JPG) і ксерокопію першого розвороту закордонного паспорта (формат PDF).

Вимоги до завантажуваних зображень:

  1. Відсканований перший розворот закордонного паспорта розміром не повинен перевищувати 300 кБ.
  2. Розмір фотографії від 10 кБ до 1 MБ, квадратної форми, на світлому фоні, з відкритими очима і закритим ротом.

Завантаживши все, слід оплатити процедуру (у 2018 році це приблизно 60 доларів). Важливе уточнення: оплата проводиться за 5 днів до вильоту. Здійснити її можна за допомогою банківської карти, після чого на е-мейл (протягом трьох діб) прийде код підтвердження. Його необхідно роздрукувати і зберегти.

Після прильоту турист повинен надати:

  • Роздрукований код підтвердження.
  • Копію зворотного квитка.
  • Чинний 6 і більше місяців закордонний паспорт.

Можливі помилки та збої під час оплати

Якщо при оплаті відбуваються збої, важливо не панікувати. Анкета анулюється після трьох невдалих спроб, тому необхідно уважно стежити за своїми діями.

Можна спробувати використовувати іншу карту. Баланс карти повинен бути більш ніж 62 доларів. Якщо анкета все ж анульована, варто повторити спробу трохи пізніше. Швидше за все, всьому виною некоректна робота сайту.

Передбачаючи можливі проблеми з анкетою, можна копіювати сторінки після внесення даних. Це значно заощадить час у разі виникнення збою.

Терміни оформлення і період дії інших дозволів

Зазвичай допуск на в’їзд через посольство Індії оформляється на термін від місяця до півроку і починає діяти з моменту появи візи в паспорті туриста. Краще враховувати цей факт, якщо поїздка планується не відразу після отримання документа. Електронний варіант дійсний 30 днів і не підлягає продовженню. Термін дії звичайного дозволу варіюється залежно від мети приїзду. При необхідності оформляється дозвіл для одноразового або багаторазового відвідування країни.

Отримання візи в Індію здійснюється протягом 2-3 днів після подачі всіх документів. При цьому на ній будуть проставлені дати всіх здійснених операцій. Важливо пам’ятати, що туристичний дозвіл не можна продовжити. Запропонувати туристу це зробити можуть тільки шахраї.

Використаний для в’їзду електронний дозвіл в Індію не дозволяє так просто отримати довгострокову візу. Потрібно буде виїхати, наприклад, у Непал, де й оформити інший дозвіл.

Відгуки про ціни в Індії можна подивитися у цьому відео