У Делі школи та коледжі закриті на невизначений термін через сильне забруднення повітря

“Влада індійської столиці Делі закрила на невизначений термін усі школи та коледжі через погіршення рівня забруднення повітря”, – повідомляє ВВС.

Будівельні роботи також заборонені до 21 листопада, але виняток зроблено для транспортних та оборонних об’єктів. Лише п’ять із 11 вугільних електростанцій міста дозволено до роботи.

Отруйний туман задушив Делі від фестивалю Дівалі.

Рівні PM2,5 – дрібних частинок, які можуть закупорити легені людей у ​​Делі набагато вищі за норми безпеки Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). У кількох частинах міста у вівторок було зареєстровано число близько 400 або вище, що було класифіковано як «серйозне».

Цифра від 0 до 50 вважається “хорошою”, а від 51 до 100 – “задовільною” відповідно до індексу якості повітря або AQI.

Поєднання таких факторів, як автомобільні та промислові викиди, пил та погодні умови, роблять Делі найбільш забрудненою столицею у світі. Повітря стає особливо токсичним у зимові місяці, оскільки фермери у сусідніх штатах спалюють стерню. А салют під час фестивалю Дівалі, який відбувається одночасно, лише погіршують якість повітря. Низькі швидкості вітру також відіграють роль, оскільки вони вловлюють забруднюючі речовини у нижніх шарах атмосфери.

Цього року забруднення настільки жахливе, що викликало суворе попередження Верховного суду Індії, який наказав урядам штатів і федеральному уряду вжити «негайних і термінових» заходів для вирішення цієї проблеми.

Після слухання було скликано збори Комісії з управління якістю повітря Делі, і було оголошено термінові заходи. Інші заходи, оголошені групою, включають заборону на в’їзд вантажівок до Делі та сусідніх Уттар-Прадеш, Пенджаб, Харьяну та Раджастхан до 21 листопада, за винятком вантажівок з товарами першої необхідності.

Група також доручила Делі та іншим штатам “заохочувати” роботу вдома на 50% у всіх приватних офісах, що знаходяться в районі національної столиці протягом цього періоду.