COVID-19: індійські медики готують фахівців для надання психологічної допомоги

За словами Басудеба Даса, директора Центрального інституту психіатрії, повідомляє РІА Новини, в індійських лікарнях збільшилася кількість пацієнтів, що скаржаться на проблеми з психічним здоров’ям у зв’язку з пандемією, і вони почали підготовку фахівців, які можуть їм допомогти.

Індія посідає друге місце в світі за кількістю виявлених випадків коронавіруса. За останніми даними МОЗ, в країні зареєстровано 10,9 мільйона випадків COVID-19. При цьому понад 10,6 мільйона чоловік перемогли хворобу, близько 139 тисяч продовжують лікування, 156 тисяч людей померли від коронавируса і пов’язаних з ним захворювань.

«Оскільки ми намагаємося стримати вірус, ми повинні бути готові протистояти новій пандемії, викликаній наслідками для психічного здоров’я. Лікування таких випадків може тривати протягом наступних кількох років, навіть після того, як вакцинація буде завершена », – сказав Дас Хинду.

Він зазначив, що такі симптоми, як депресія, тривога, посттравматичний стресовий розлад і травми в результаті смерті друзів і родичів, спостерігалися у двох з 10 пацієнтів.

Центральний інститут психіатрії, Національний інститут психічного здоров’я та неврології і Регіональний інститут психічного здоров’я почали навчання в Індії лікарів, медсестер і соціальних працівників, які можуть допомогти людям, що страждають на психічні розлади після COVID-19. За словами Даса, за останні кілька місяців вони підготували 175 фахівців.

«Нам потрібно думати як про короткострокові, так і про довгострокові рішення», – сказав він, додавши, що вкрай необхідно навчити лікарів і відповідний персонал роботі з цією новою проблемою.