Переговори по Brexit припинені через коронавірус в команді ЄС

Як повідомляє Financial Times, “глава ЄС на переговорах по Брексіту Мішель Барньє заявив, що переговори на високому рівні були припинені через те, що у члена європейської переговорної групи був коронавірус”.

Один з учасників переговорів повідомив, що деяким посадовцям необхідно ізолювати себе, оскільки був виявлений випадок коронавіруса.

Барньер пояснив, що команди продовжать роботу над текстом торговельної угоди, але він і головний парламентер Великобританії Девід Фрост вирішили призупинити переговори на короткий час.

Британські парламентарі ведуть переговори з командою ЄС в Брюсселі з неділі, сподіваючись, що в найближчі дні буде досягнуто згоди. Переговори зосереджені на ключових питаннях: права ЄС на рибальство в британських водах, гарантії рівних умов і способи виконання кожною стороною угоди.

Решта тексту угоди – близько 1800 сторінок – уже складено, хоча переговори офіційно не закриті. Обидві сторони намагаються досягти консенсусу до закінчення терміну ратифікації угоди, що має відбутися до закінчення перехідного періоду 1 січня 2021 року.