Глава ЄС по Brexit з попередженням Лондону

Мішель Барньє, головний парламентер від імені Європейського союзу по Brexit, вчора звинуватив Великобританію в відставанні у виконанні своїх зобов’язань і попередив, що, якщо це буде продовжуватися, угоди не буде.

«Лондон все більше відступає від своїх початкових зобов’язань», – сказав Барньє в інтерв’ю Sunday Times напередодні четвертого раунду переговорів по Brexit, який повинен початися наступного тижня. “Якщо Лондон не буде дотримуватися того, що написано в політичній декларації, погодженій минулої осені обома сторонами в якості відправної точки для переговорів про майбутні відносини, угоди не буде досягнуто”, – попередив Барньє.

Минулого тижня Барньє заявив, що майбутній раунд переговорів буде мати вирішальне значення для укладення торговельної угоди з Великобританією після Брексіта. Три попередні раунди переговорів завершилися без відчутних результатів.

В кінці січня Великобританія вийшла з ЄС і знаходиться в перехідній фазі, яка триватиме до кінця року. Тим часом, країна все ще залишається частиною внутрішнього ринку і митного союзу. Перехідний період може бути продовжений на два роки, рішенням, яке може бути прийняте на саміті в червні. Однак прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон рішуче виступає проти такої можливості.