Facebook піддав цензурі назву французького міста, вважаючи її непристойною

“Закрита в кінці березня і повторно запущена у вівторок, сторінка французького міста Біч постраждала від алгоритму Facebook, який порахував її назву образливою”, – повідомляє AFP.

По-французьки назва міста пишеться Bitche. Алгоритм соціальної мережі явно переплутав його з образливим словом англійською Bitch. Мовою Шекспіра вона означає «сука» і «безтурботна жінка».

«Facebook піддав цензурі нашу сторінку + Ville de Bitche + на тій підставі, що вона порушує правила платформи», – написав мер міста Бенот Кіфер. Він оскаржив рішення соціальної мережі, і у вівторок сторінка було знову завантажена і доступна для користувачів.

Facebook визнав помилку і некоректне зчитування даних програмним забезпеченням. Воно автоматично забороняє слова і вирази образливого змісту.

Інцидент піддав випробуванню нерви мера міста, який неодноразово звертався в компанію з проханням відновити сторінку свого міста.

Поки вона піддавався цензурі, був запущений пост-нейтральний аккаунт «Мерія 57230» з посиланням на поштовий індекс французького міста Біч з населенням близько 5000 чоловік.