Прем’єр-міністр незабаром повинен надати модель нарахування зарплат в Кабміні

Із заяви першого заступника голови партії «Слуга народу» Олексія Корнієнко стало відомо, що прем’єр-міністр Олексій Гончарук найближчим часом повинен надати модель нарахування зарплат в Кабінеті міністрів України. Зарплати ж швидше за все прив’яжуть до результатів виконаної роботи і до динаміки змін ВВП.

Корнієнко додав ще й те, що пора навести порядок з зарплатами міністрів і їх додатковими виплатами у вигляді премій, надбавок і т.д. адже їх нараховують не пояснюючи за які саме заслуги. Про це регулювання попросив президент прем’єр-міністра. Незабаром Гончарук повинен надати модель нарахування зарплат прив’язану до конкретних результатів роботи.

Ще варто пам’ятати, що є кошторис зарплат народних депутатів і який обумовлюється раз на рік, тому для них премії не передбачено.

Раніше Кабінет міністрів України проводив перегляд зарплат топових менеджерів в державних компаній. А також Володимир Зеленський доручив Олексію Гончаруку врегулювати ситуацію з преміями в «Нафтогазі» і ще президент підкреслив, що якщо не вдасться розібратися прем’єр міністру, тоді приступлять уже юристи до справи.