Яку роботу пропонують для українців в Угорщині

Понад 10,7 тис. дозволів на роботу, Угорщина видала до кінця вересня людям з-за меж Європейського Союзу, в тому числі, головним чином українців і сербам, – повідомила в понеділок угорська газета Vilaggazdasag. В цьому році ліцензовані робочі місця становлять 59 тисяч дозволів.работа для украинцев в Венгрии

У щоденнику також підкреслюється, що найбільша кількість іноземних співробітників, що не входять в ЄС, – це українці і серби. Угорщина з липня скасувала обов’язки для українців отримувати дозволи на роботу по професії, в яких найбільш потрібні співробітники. Серед 41 категорії професій, пов’язаних з відміною зобов’язань, увійшли такі професії, як індустрія, транспорт, логістика, охорона здоров’я та ІТ-технології. Громадяни України і Сербії можуть також працювати без дозволу медсестрами, касирами і кухарями.

Все більше українців і сербів працюють в якості ІТ-спеціалістів, водіїв та будівельників.

Дуже часто, іноземці працюють в Угорщині у сфері торгівлі, ремонту автомобілів, індустрії, туризм, будівництві та переробної промисловості. Майже дві третини іноземних працівників працюють у Будапешті. Згідно з результатами дослідження Інституту GKI – 81 відсоток угорських компаній заявили про брак кваліфікованої робочої сили, а одна п’ята не змогла знайти достатньо співробітників з вищою освітою.

Віце-президент Національної асоціації роботодавців і промислових підприємств (MGYOSZ) Пітер Лакатоса сказав, що нестача робочої сили в основному призводить до скорочення народжуваності, а це означає, що більше людей йде на пенсію, ніж виходить на ринок праці.

Відмінна новина для українців, які хотіли б працювати в Угорщині. Якщо серед перелічених професій є, та, що Ваш профіль або просто подобається Вам робити цю роботу, заходьте до нас на сторінку www.eurabota.ua не втрачайте своїх можливостей працювати і заробляти гроші вже сьогодні.