Три тисячі золотих паспортів» видала Греція іноземним громадянам з початку 2018 року

 

Греція – одна з країн, де найбільш лояльні умови отримання громадянства в обмін на інвестиції, тому число виданих «золотих паспортів» з початку 2018 року вже наблизилося до 3 тисяч.

Паспорт Греции фото

Серед тих, хто скористався можливістю оформити посвідку на проживання в Греції в обмін на інвестиції, є і чимало заможних українців. Майже половину всіх одержувачів так званих «золотих віз» є жителі Китаю, вони складають 47 відсотків від числа тих, хто має право разом з родиною переїхати на постійне місце проживання до Греції.

Програма, яка почала діяти у всіх країнах Європейського союзу наприкінці 2013 року, дає можливість заможним людям з третіх країн отримати вид на проживання в ЄС, а бюджет країн-членів співдружності поповнити значною сумою грошей.

Греція – лідер по видачі «золотих віз» в Євросоюзі. Майже за п’ять років дії програми, вид на проживання отримали більше 20 тисяч чоловік. У Португалії, наприклад, «золотих паспортів» видано на 6 тисяч менше.

Популярність Греції пояснюється тим, що тут немає ніяких вимог до мінімального терміну проживання в країні для отримання або продовження посвідки на проживання.

Нещодавно в Єврокомісії заявили, що вимагатимуть від країн ЄС суттєво знизити кількість видаваних «золотих паспортів».

Джерело: www.eurabota.ua