У США хочуть переглянути дозволи на роботу для іноземців

Адміністрація президента США продовжує спроби посилити візову політику. Так, представники влади вимагають переглянути систему видачі дозволів на роботу для іноземних громадян.

Нещодавно адміністрація президента Трампа зуміла отримати можливість оскаржити указ попереднього глави Білого дому Барака Обами, який дозволяв подружжю власників візи H-1B працювати на території США.

Зазначимо, що форма H-1B є робочою візою і дозволяє іноземним громадянам працювати в країні на законних умовах.

Нагадаємо, що форма H-1B була запроваджена ще в 2015 році і зустріла схвалення з боку мільйонів мігрантів з усього світу, отримали можливість працювати в США на легальних умовах.

Однак, пункт про те, що подружжя власників візи H-1B також мають право на роботу в США, викликала хвилю невдоволення серед груп активістів, які виступають проти еміграції. Саме вони ініціювали судовий розгляд з вимогою скасувати указ президента Обами.

З приходом Дональда Трампа до влади суперечки навколо візи H-1B спалахнули з новою силою. Так, уряд домігся припинення раніше розпочатого судового розгляду та планує переглянути механізм видачі візи H-1B у ручному порядку.