Стрілок з Ханау залишив лист і відео з крайніми правими поглядами

“Підозрюваний стрілок, який убив дев’ять людей в двох кальянних барах в південно-західному німецькому місті Ханау, висловив крайні праві погляди в листі”,- повідомляє Reuters з посиланням на газету Bild.

Поліція повідомила, що сьогодні ця людина була знайдена мертвою в своєму будинку. Там же був виявлений ще один труп.

Bild написала, не посилаючись на джерела, що чоловік також розмістив відео, в якому він взяв на себе відповідальність за напад.

Поліція з посиланням на DPA заявила, що на даний час немає ніяких ознак другого нападника.

Тіла в квартирі були виявлені через кілька годин після двох нападів в Ханау (близько 10-ї години вчора ввечері). Через стрілянину в двох барах загинули дев’ятеро людей. Поліція не може підтвердити третю стрільбу в цьому районі.

Поліція заявила, що обидва злочини були скоєні в центрі міста.

Свідки кажуть, що в першому барі було зроблено 8 або 9 пострілів. Потім зловмисник пішов в інший бар, де він знову відкрив вогонь.

Влада не підтверджує інформацію про третю стрілянину в північному районі, але в цьому районі посилені поліцейські патрулі.

Поліцейські в бронежилетах охороняли периметр навколо центру міста і місце стрільби.

The Guardian каже, що з нападником в цілому були вбиті 11 осіб. За непідтвердженою інформацією, кілька людей отримали поранення, і вважається, що стрілець наклав на себе руки в своєму будинку після виходу з машини.

Газета Bild також пише, що ця людина була громадянином Німеччини. Журнал додає, що в його машині були виявлені боєприпаси і пістолети.

Федеральна прокуратура веде розслідування причин події.

Нагадаємо, що Ханау знаходиться приблизно в 20 кілометрах на схід від Франкфурта. У місті проживає близько 100 000 чоловік.