Німеччина виділила на відновлення економіки 130 мільярдів євро

За словами канцлера Ангели Меркель, Німеччина витратить 130 мільярдів євро на відновлення економіки, що серйозно постраждала від пандемії коронавіруса.

Заходи викладені в 15-сторінковому документі. ПДВ буде тимчасово знижено, сім’ї отримають по 300 євро за кожну дитину, а ті, хто купує електромобілі, отримають урядову знижку до 6000 євро. Щоб збільшити споживання, уряд вирішив знизити ПДВ з 19% до 16% з 1 липня по 31 грудня цього року.

Найбільш постраждалі компанії, наприклад, в сфері туризму і розваг, отримають допомогу в розмірі 25 мільярдів євро з червня по серпень. Може бути відшкодовано до 80% експлуатаційних витрат ресторанів, готелів та інших підприємств, якщо їх доходи впадуть більш, ніж на 70% в порівнянні з минулим роком.

“Ми домовилися про 130 мільярдів євро на 2020 і 2021 рік, 120 мільярдів буде від федерального уряду. У нас є пакет економічних стимулів, пакет на майбутнє”, – сказала Меркель.

Відзначивши, що мільйони робочих в Німеччині працюють менше годин, Меркель заявила, що це «показує, наскільки все крихко і чому ми повинні бути в змозі стимулювати економіку, щоб убезпечити ринок праці».

У березні уряд виділив 1,1 трильйона євро на економічні стимули, які включали кредити, субсидії і підтримку програми по скороченню робочого часу, щоб уникнути втрати робочих місць.

Щоб фінансувати безпрецедентний пакет, парламент схвалив нову позику.

Сьогоднішня статистика показує, що безробіття зросло до 6,3% в травні з 5,8% в квітні, що еквівалентно 2,8 млн. чоловік.