З 27 лютого у німецьких містах можуть заборонити в’їзд дизельних автомобілів

27 лютого федеральний адміністративний суд у Лейпцизі повинен винести вирок на заборону в’їзду дизельних автомобілів у великі міста Німеччини.

zapret-na-vezd-dizelnyh-avtomobiley

Вже деякий час у Німеччині йде боротьба за чисте повітря в містах. У вівторок в німецькому місті Лейпциг має відбутися судове засідання, де повинні вжити заходів на в’їзд дизельних автомобілів в 22 міста в Німеччині.

На думку німецьких юристів, хоча заборона можливий згідно із законом, але в той же час прийомом закону про заборону дизельних авто будуть порушені права на фізичну недоторканність і свободу вибору професії, що може порушити правової баланс. Але навіть якщо закон не буде прийнятий, тоді все одно владі доведеться ввести якісь заходи для скорочення викиду шкідливих речовин в повітря. Без сумнівів Єврокомісія не залишить уряд Німеччини в спокої з-за викидів, так як рівень викидів в густонаселених містах перевисел норму в багато разів.

Німецькі політики на засіданнях вже не вперше обговорюють проблеми викиду, були надані різні варіанти, що б поліпшити ситуацію, серед них: переобладнання старих автомобілів, розширення мережі громадського транспорту.