У Німеччині розробляється міграційне законодавство

У цьому році німецький уряд представить закон, який регулює питання міграції.

Немецкое правительство

Розробка імміграційного закону в активній фазі. Прийняття його систематизує всі підстави для перебування в Німеччині людей, які приїхали з інших країн.

На сьогоднішній день в німецькому законодавстві налічується більше п’ятдесяти різних документів на підставі яких громадяни інших країн мають право знаходиться на території Німеччини легально, серед них: віза для діячів мистецтва, тимчасовий дозвіл на перебування, безстроковий вид на проживання, європейська Blue Card для іноземних фахівців високої кваліфікації.

Також, закони, які діють на сьогоднішній день, містять цілий ряд положень, що регулюють різні питання, пов’язані з міграцією.

Ініціатори закону підкреслюють, що будуть відрегульовані правила в’їзду в країну робочої сили, якої так потребує німецька економіка.

Передбачається, що для трудових мігрантів, які захочуть приїхати жити і працювати в Німеччину, буде визначатися щорічна квота. При видачі віз буде враховуватися рівень знання німецької мови, освіту, досвід роботи і наявність родичів у ФРН.

Ініціатори прийняття міграційного законодавства визнають, що на сьогоднішній день правила, які регулюють питання міграції занадто складні.

Профільна парламентська комісія в своєму річному звіті зазначає, що в Німеччині самі ліберальні правила міграції для фахівців, які мають високу кваліфікацію. Прийняття нового закону про міграції має полегшити процес переїзду в ФРН і для людей інших професій, затребуваних на ринку праці.

Джерело: www.eurabota.ua