Німецькі компанії пропонують співробітникам додаткові бонуси

Щоб зацікавити нових і утримати постійних співробітників на робочому місці, німецькі компанії починають пропонувати додаткові пільги і бонуси.

Сотрудник фото

Впевнене зростання німецької економіки призвів до того, що на ринку праці кваліфікованих фахівців багатьох професій компаніям знайти все важче. Тому для того, щоб працівники не переходили до конкурентів, їм пропонують додаткові дні відпустки, змінний робочий графік, хоча співробітники німецьких фірм отже працюють менше всього годин у порівнянні з іншими країнами.

Згідно з опитуванням, проведеним штатної компанією ManpowerGroup, більше половини німецьких роботодавців з усіх сил намагаються наймати співробітників, цей показник на 45 відсотків більше порівняно з глобальним показником, причому 82 відсотка великих фірм повідомляють про труднощі з пошуком кваліфікованих співробітників. Найбільш дефіцитні професії на ринку праці Німеччини на сьогоднішній день – інженери і працівники технічних спеціальностей.

Наприклад, у минулому році державний залізничний оператор Deutsche Bahn, один з найбільших роботодавців країни, пропонував робітникам вибір між 6-денним додатковим щорічним відпусткою, 2,6-відсотковим підвищенням заробітної плати або годинним скороченням на робочому тижні.

«У Німеччині тема демографічного зрушення є великою проблемою. У нас є велике завдання залучити співробітників і зробити їх лояльними до нас», – сказав в інтерв’ю керівник служби зайнятості Deutsche Bahn Сігрід Хеудорф.

Вакансії в Німеччині зросли на 128 000 в 2017 році і досягли 1,18 мільйона в четвертому кварталі, як показало опитування дослідницького інституту лабораторії праці IAB.

Джерело: www.eurabota.ua