Кращі міста для життя в Німеччині

Авторитетні міжнародні видання, в тому числі Intelligence Unit і Mercer, щорічно включають мінімум 2-3 населені пункти Німеччини в список 10 кращих міст для життя в світі. Причин для цього більш ніж достатньо. Німецька економіка показує стабільне зростання, ринок праці процвітає, у країні ідеальна інфраструктура, якісна система медицини і соціального забезпечення, переважно безкоштовна освіта і низький рівень злочинності.

Німеччина фото

У порівнянні з багатьма іншими розвиненими країнами Західної Європи вартість життя в Німеччині цілком прийнятна, а потенційний дохід часто істотно вище. Тут зосереджено безліч місць для активного відпочинку і кипить бурхливе нічне життя, проводяться найбільші культурні та спортивні заходи. Зручне географічне розташування дозволяє досить швидко опинитися в найкрасивіших європейських містах, наприклад у Парижі або Відні.

Далі виділимо рейтинг з п’яти кращих міст для проживання в Німеччині в 2018 році.

  1. Мюнхен
  2. Берлін
  3. Дюссельдорф
  4. Франкфурт
  5. Гамбург

ТОП-5 КРАЩИХ МІСТ ДЛЯ ЖИТТЯ В НІМЕЧЧИНІ

МЮНХЕН

Найкраще місто для проживання в Німеччині – це Мюнхен. Столиця Баварії є третім за величиною населеним пунктом країни після Берліна і Гамбурга. Переваги Мюнхена – це величезний економічний потенціал, красива архітектура, насичений культурний і спортивне дозвілля. Головний недолік полягає в тому, що жити в цьому місті дуже дорого. Тому при плануванні переїзду потрібно постаратися знайти роботу в Мюнхені з високою зарплатою.

БЕРЛІН

Берлін – це столиця і найбільше місто Німеччини з населенням близько 3,5 млн осіб. Чудове місце як для туризму, так і для постійного проживання. Дуже зелене місто з доглянутими парками, лісами, озерами та річками. У кожному районі створена особлива атмосфера. У Берліні живе дуже багато студентів і творчих діячів, включаючи художників і музикантів. Місцеві працівники в основному зайняті в сфері послуг, а на промисловий сектор припадає лише 8%.

ДЮССЕЛЬДОРФ

Дюссельдорф – досить затишне німецьке місто, ідеально поєднує старовинну і сучасну архітектуру, має велику економіку і багату культуру. Столиця Північного Рейну-Вестфалії виділяється багатонаціональним населенням. Наприклад, тут розташоване одне з найбільших єврейських поселень в країні, а також проживає велика кількість японців. У Дюссельдорфі регулярно проводяться масштабні виставки та ярмарки, створені оптимальні умови для життя, роботи і ведення бізнесу в Німеччині.

ФРАНКФУРТ

Франкфурт – це «фінансова столиця» Німеччини, у якій розташована найбільша фондова біржа, штаб-квартири відомих європейських і німецьких банків. Це міжнародний транспортний вузол, дуже гарне місто, чудове місце для життя і професійної діяльності. Робота у Франкфурті дозволяє заробити в середньому близько 2,8 тисячі євро на місяць після сплати податків, що помітно вище, ніж у багатьох інших великих населених пунктах Німеччини.

ГАМБУРГ

Замикає рейтинг кращих міст для життя в Німеччині другий за величиною населений пункт країни – Гамбург, важливий торговий і науково-дослідний центр держави. Річки і численні канали в місті перетинають понад дві тисячі мостів, повсюдно трапляються цікаві музеї, галереї, парки і доглянуті зони для відпочинку. Економіку міста підтримує один із найбільших в Європі портів і безліч промислових підприємств, тому знайти роботу в Гамбурзі і залишитися тут жити легше всього кваліфікованим фахівцям.

На закінчення відзначимо, що за цінами на оренду нерухомості найбільш привабливе місто Німеччини – це Берлін, а найдорожче проживання – в Мюнхені. З іншого боку, мюнхенські роботодавці забезпечують місцевих працівників більш високими зарплатами, тоді як робота в Берліні приносить дохід трохи нижчі за середні показники по країні.