Ірландський гігант-лоукостер веде переговори про можливі польоти з аеропорту «Харків»

В даний час активно ведуться переговори між керівництвом аеропорту та представниками найбільшого лоукостера Європи – авіакомпанією Ryanair.

лоукостер Ryanair

У найближчій перспективі лоукостери будуть виконувати рейси з Харкова. Той факт, що угорський лоукостер Wizz Air відновила польоти з харківського аеропорту – відмінний сигнал і для інших бюджетних авіакомпаній, у тому числі і для Ryanair.

Цією інформацією поділився у своєму інтерв’ю інтернет-виданню «Центр транспортних стратегій» комерційний директор аеропорту Владислав Ільїн. На уточнююче запитання про можливі переговори з іншими авіаперевізниками він розповів, що спілкування відбувається не тільки з угорською компанією, але і ірландським лоукостером Ryanair. У них є досить жорстку умову про те, що в добу повинно виконуватися максимально велику кількість коротких рейсів. Тут у Харкова через місцерозташування є проблеми, оскільки в порівнянні з польотами, наприклад, зі Львова час польоту збільшується вдвічі.

Однак, за його словами,повернення Wizz Air є позитивним сигналом для Ryanair і для інших авіакомпаній. “Думаю, якщо не цього, то наступного року є дуже хороші шанси того, що Ryanair може полетіти в Харків”, – сказав топ-менеджер.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляв, що переговори з лоукостером Ryanair знаходяться на завершальному етапі. Вихід компанії на український ринок пасажирських авіаперевезень може відбутися вже в лютому цього року.