Австрія планує вплинути на імміграційну політику Євросоюзу

В цьому році Австрія планує використовувати своє майбутнє головування в Європейському союзі, щоб сфокусувати увагу співдружності на проблемі біженців в ЄС, на запобігання подальших хвиль мігрантів, зупиняючи їх за зовнішніми кордонами блоку, заявив у п’ятницю 9 березня канцлер Себастьян Курц, повідомляє Reuters.

канцлер Себастьян Курц

У липні Австрія слідом за Болгарією почне головувати в ЄС і керівництво країни планує вплинути на імміграційну політику Євросоюзу, зробивши її більш жорсткіше.

Угорщина, Польща, Словаччина і Чеська Республіка неодноразово відмовлялися від прохань Брюсселя і західних країн ЄС про розміщення декількох сотень тисяч переважно мусульманських біженців, які масово почали прибувати в Євросоюз з 2015 року.

Після приходу до влади Курця, Австрія перейшла від закликів до східним європейцям до розробки нової імміграційної політики. Він пропонує систему, в якій мігранти, врятовані в Середземному морі, повертаються в Африку, а не привозяться в Європу, і пообіцяв повністю припинити незаконну імміграцію. Австрія об’єдналася з країнами Вишеградської четвірки та Сербією і Македонією, щоб зупинити потоки біженців.

«Захист кордону сама по собі не вирішить проблему міграції, але вирішальне питання – це те, що відбувається з людьми після їх порятунку – вони доставляються в центральну Європу або повертаються до країни походження або в інші безпечні райони», – сказав Курц.

«Першим кроком виходу з цієї складної ситуації може стати розширення мандата прикордонного агентства ЄС, але є й інші, і це буде залежати від переговорів з лідерами країн», – додав канцлер.

Джерело www.eurabota.ua