Більше половини біженців у Німеччині не здають тест з німецької мови

За підсумками минулого року знання німецької мови на рівні, передбаченому програмою спеціальних курсів, змогли підтвердити тільки 48% мігрантів.

Интеграционные курсы в Германии

Близько 340 тисяч біженців в минулому році відвідували інтеграційні курси. Вивчення німецької мови на цих заняттях проводять з метою допомоги іноземцям легше орієнтуватися в повсякденному житті в Німеччині. Іспит на знання мови здавали близько 290 тисяч курсантів. З їх числа свої знання підтвердили лише 48%, ці статистичні дані оприлюднило Федеральне відомство у справах міграції та біженців (BAMF).

Близько 41% оволоділи німецькою мовою на ще більш низькому рівні А2, який передбачає вміння розповісти про себе і своїх близьких, спілкуватися на загальні або побутові теми. Один з десяти учасників іспиту не подолав навіть цієї граничної позначки.

Інтеграційні курси включають 600 годин занять на яких іноземців навчають писати листи, говорити по телефону, правильно складати резюме, шукати підходящі вакансії. Коли успішно пройде цей етап – читається курс, присвячений правам та обов’язкам жителів ФРН, а також історії, культурної і духовної спадщини німецької нації.

Іспит на знання німецької мови проходить у вигляді рішення тестового завдання. Вступник підтверджує своє володіння мовою на передбаченому програмою курсів рівні. Також тестові завдання входять питання про життя в німецькому суспільстві. Документ дає можливість швидше і легше отримати громадянство ФРН.

Джерело: www.eurabota.ua