У Німеччині не вистачає сімейних лікарів

За даними Федеральної асоціації лікарів у Німеччині не вистачає медичного персоналу. Так в даний момент близько 2500 медустанов шукають працівників.

семейный врач

За прогнозами асоціації найбільший дефіцит сімейних лікарів настане у 2030 році. Близько 2500 медустанов шукають працівників. Найгірша ситуація з медиками складається в сільській місцевості.

За словами керівників федеральної асоціації, молоді фахівці тікають від роботи в сільській місцевості. Причини небажання працювати в селі, доктора вказують кілька. По-перше, заробітна плата менше, ніж у лікарів у місті, по-друге, селища не мають такого індустріального розвитку, як міста, так і у третіх, медики переселяються жити в село разом з сімей, і чесно кажучи, не дуже хочуть, що б їх діти відвідували сільську школу.

Уряд та асоціація лікарів у Німеччині намагаються якось поліпшити ситуацію. Вони пропонують бонуси, і квоти для тих студентів, які погодяться по закінченню інституту, працювати в сільській місцевості.

Посада сімейних лікарів увійшла в список найбільш затребуваних пропозицій про роботу в Німеччині, і доступна для іноземних працівників так само, як і для німецьких лікарів.

Джерело germania.one
30.01.2018