Російська поліція заарештувала відлученого від церкви священика під час операції зі звільнення монастиря

“Сьогодні російська поліція заарештувала священика, відлученого від церкви в ході операції проти захопленого ним монастиря, і звинуватила його в підбурюванні дітей до самогубства”, – повідомляє агентство Reuters з посиланням на його адвоката.

Отець Сергій, чиє світське ім’я – Микола Романов, прославився в цьому році за заперечення існування COVID-19, засудження закриття церков через пандемію і критику Російської православної церкви. У червні він оселився в Среднеуральскому жіночому монастирі під Єкатеринбургом і відмовився його залишати. У вересні священик був відлучений від РПЦ за демонстративне ігнорування заборони на проведення богослужінь і проповідей.

На кадрах, розміщених в Інтернеті, видно сварки між поліцією і кричущими людьми, які зібралися перед монастирем під час акції. Судовий процес проти нього може бути пов’язаний з відео на YouTube, в якому отець Сергій закликав своїх прихильників померти за Росію.

Поліція і місцева влада поки не прокоментували акцію.

Представник Російської православної церкви написав у телеграмі: «Дуже шкода, що … Сергій і його послідовники не прислухалися до неодноразових закликів церкви покаятися і встати на правильний шлях», – зазначають ЗМІ.