Потужність німецької економіки в 2018 буде тільки збільшуватися

Німецький економічний інститут (ifo), який розташований в Мюнхені різко збільшив прогноз зростання економіки Німеччини на 2018 рік. Очікується, що економіка зросте на 2,6%, хоча раніше прогнозувалося лише 2%. Темпи зростання будуть найвищими з 2011 року.

«Німецька економіка перебуває у відмінній формі, потужний імпульс 2017 року дасть свої результати і в 2018 році», – зазначив президент ifo Клеменс Фуест.

президент ifo Клеменс Фуэст Аналітик ifo Тім Воллмершейсер вважає, що багато галузей промисловості, починаючи від будівництва й закінчуючи виробництвом і роздрібною торгівлею, швидко ростуть, це показник того, що індекс ділового клімату досягає нових рекордних максимумів.

Звичайно, зростання економіки позитивно позначитися на стані ринку праці, за прогнозними розрахунками фахівців інституту число співробітників зараз досягає рекордних показників і буде неухильно зростати протягом як мінімум наступних двох років. Це призведе до істотного скорочення числа безробітних з нинішніх 2,5 млн. до 2,2 млн. до кінця 2018 року. Профіцит бюджету буде зростати з теперішніх значних 26 млрд. до абсолютно фантастичних 63 млрд. через два роки.

Німеччина впевнено тримає лідерство, як найпотужніша економіка ЄС і це лідерство в середньостроковій перспективі буде тільки посилюватися, тому ця країна – мета багатьох українців, які хочуть працювати за кордоном.