За безвизу з України виїхало майже 400 тисяч осіб

Рік, що минає назавжди закарбується в історії України введенням безвізового режиму з Європейським Союзом. Нагадаємо, що широко анонсоване і гаряче очікуване подія відбулася влітку цього року. Напередодні нового 2018 року стало відомо, скільки саме українців встигли скористатися довгоочікуваним безвизом.

Так, у 2017 році пільговим режимом перетину кордонів ЄС встигли скористатися більше 380 тисяч громадян України. У Держприкордонслужбі нашої країни відзначили, що майже 400 тисяч осіб виїхали за кордон, скориставшись лише біометричним паспортом, не оформлюючи ніякі інші додаткові документи.400 тысяч человек выехали за границу, воспользовавшись лишь биометрическим паспортом

Однак, в загальному, ця цифра не надто велика. Вказане число українців становлять не більше 4% від загальної кількості громадян нашої країни, які виїхали в минулому році за кордон.

Нагадаємо, що в наступному році в деяких країнах ЄС можна буде також працювати за безвизу. Так, варіанти роботи з біометричною паспортом доступні на нашій сторінці”Робота в Чехії”.