Німецькі лікарі протестують голими через відсутність захисних масок

“Німецькі лікарі знялися голими і виклали знімки в інтернет, протестуючи проти відсутності захисних масок і одягу, що підвищує ризик зараження COVID-19”,- повідомляє Reuters.

Голі знімки, на яких інтимна анатомія лікарів була вміло прихована книгами і квітами, з’явилися на веб-сайті, який закликає політиків надати лікарям і лікарням достатній ступінь захисту від пандемії.

«Я навчився лікувати рани, так чому б не навчитися застосовувати маски», – говорить плакат, який тримає лікар зі стетоскопом і червоною маскою на обличчі. Маючи тільки 156000 офіційно підтверджених випадків зараження і 5900 смертей, Німеччина набагато успішніше відреагувала на пандемію в порівнянні з США, Італією, Іспанією і Францією. Але вона, як і багато інших країн, відчуває брак засобів індивідуального захисту для передових медичних працівників.

Протест німецьких лікарів був натхненний їх французьким колегою Аленом Коломбі. Минулого місяця він розмістив свої оголені фотографії в знак протесту проти поганого забезпечення працівників охорони здоров’я засобами боротьби проти COVID-19.

Агентство Reuters нагадує, що німецький військовий літак доставив 10 мільйонів медичних масок з Китаю в понеділок. А міністерство фінансів Німеччини виділив додатково 8,7 млрд. євро на закупівлю медикаментів для лікарень і лікарів. В країні носити медичні маски обов’язково в громадських місцях, в громадському транспорті і в магазинах.