Німеччина починає послаблювати заходи проти коронавіруса, але готова швидко відновити

“Наступного понеділка після майже трьох місяців примусового закриття через пандемію коронавіруса Німеччина знову відкриє незначні підприємства і дозволить приватні зустрічі до п’яти чоловік з двох будинків”, – повідомляє Deutsche Welle.

Це дві основні угоди зустрічі між канцлером Ангелою Меркель і главами урядів 16 федеральних земель в якості боязкого першого кроку до деескалації, незважаючи на те, що цифри, що стосуються пандемії в країні, залишалися незмінними протягом тижня. Інші обмеження діють до 28 березня.

Влада має можливість активувати «екстрене гальмо», щоб зупинити і навіть повернути назад локальний процес деескалації, якщо сукупна частота нових інфекцій за сім днів перевищить 100 випадків на 100 000 жителів.

На зустрічі Меркель з лідерами уряду була вироблена стратегія по деескалації в країни жорстких обмежень на суспільне життя і економічну активність.

Відновлення включає в себе такі підприємства, як перукарні, які відкриті з понеділка, і школи, які почали відкриватися 22 лютого, хоча поки тільки в перших класах початкової школи, невеликими групами і на кілька годин на день.