Інтерпол буде перевіряти дані українських туристів, які подорожують по країнах Шенгену

Туристів з України, Канади і Великобританії, які висловили бажання відвідати одну з європейських країн Шенгенської зони, тепер буде перевіряти Інтерпол, це передбачено в затвердженому днями переліку правил Євросоюзу.

Интерпол фото

Згідно з новим документом під назвою «Європейська система інформації та авторизації подорожей», який ще має бути затверджено в Раді ЄС, усі бажаючі потрапити в Шенген повинні будуть заповнювати анкету на спеціальному сайті.

Заявку можна подати мінімум за 96 годин до відправлення у подорож. Інформація, яку повідомить людина, буде оброблятися в автоматичному режимі, зіставляючи її з базами ЄС та Інтерполу. За умови, якщо програма не знайде ніяких неточностей або зауважень, перевірка буде завершена. В іншому випадку анкету буде додатково аналізуватися співробітниками відомства.

Фахівці можуть обробляти дані ще четверо діб, а, якщо виникне необхідність надання додаткових відомостей, то термін може бути продовжений. Загалом анкета – це спрощена форма документів, які раніше були потрібні для оформлення візи. Мета візиту можна буде вибирати з переліку на сайті. Навіть, якщо заявка схвалена онлайн, то це ще не гарантує безпроблемного перетину кордону, фактично, все залежить, яке рішення прийме прикордонник. Минулий перевірку анкету можна використовувати протягом трьох років.

У Румунію, Болгарію, Хорватію і на Кіпр мандрівникам і туристам заповнювати анкету не потрібно.

Джерело: www.eurabota.ua