Міністр внутрішніх справ Німеччини заборонив праве екстремістське угрупування Nordadler

“Міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеехофер заборонив праве екстремістське угрупування Nordadler”, – повідомляє DPA.

Прес-секретар міністерства внутрішніх справ оголосив про це в Twitter. Він сказав, що поліція вжила заходів проти Nordadler в чотирьох німецьких провінціях. Група активна в основному в інтернет-просторі.

«Правому екстремізму та антисемітизму немає місця в інтернеті», – заявив представник міністерства внутрішніх справ Німеччини.

За даними МВС, група, назва якої перекладається як «північний орел», сповідує нацистську ідеологію і діє під кількома іншими назвами. Його члени клянуться у вірності Адольфу Гітлеру та іншим високопоставленим нацистським діячам і використовують символи і мову нацистського режиму. Разом з однодумцями вони планували проект по створенню в провінції нацистського поселення.

Група була описана, як сильно антисемітська. Її лідер схвалив в загальнодоступній групі в додатку Telegram напад на синагогу в Галі.

В ході нападу в жовтні минулого року 28-річний німець спробував увірватися в єврейський храм. Коли він зазнав невдачі, він убив двох людей – на вулиці і в м’ясній крамниці. Очікується, що зловмисник постане перед судом в наступному місяці.

Заборона на «Нордадлер» є третім, накладеним міністром внутрішніх справ Німеччини на праву екстремістську організацію з початку року.