Кліматична політика – центральне питання головування Німеччини у G7

Кліматична політика буде центральним питанням під час майбутнього головування Німеччини G7 з 1 січня 2022 року, а також невід’ємною частиною зовнішньої політики Берліна. Про це повідомила Міністр закордонних справ Німеччини Аналена Бербок.

«Кліматична криза також загострює конфлікти у різних частинах світу. Зменшення глобального потепління на одну десяту градуси є внеском у міжнародну безпеку», – сказала вона.

Бербок додала, що одним із основних посилів німецького головування буде: «Давайте діяти, доки не стало надто пізно». З цим гаслом Бербок звернеться до міністрів закордонних справ країн Великої сімки та зосередить увагу на проблемах майбутньої багатосторонності та стабільності демократій.

Берлін організує дві зустрічі міністрів закордонних справ групи та розглядає варіант «наприклад, запросити африканські країни на одну з них та присвятити іншу Тихоокеанському регіону».

З 26 по 28 червня глави держав та урядів країн G-7 проведуть переговори у замку Ельмау неподалік курорту Гарміш-Партенкірхен у німецькій землі Баварія.

Головний дипломат Німеччини має намір запросити як гостей на зустріч керівників країн, які не тільки хочуть інвестувати в майбутнє, але також заявляють про економічний розвиток, заснований на спільних цінностях, таких як свобода і верховенство закону.

Бербок також зазначила, що повернення Росії до G-7 найближчим часом не очікується.

«Наразі неможливо передбачити, коли це станеться, але нинішня ескалація не полегшує ситуацію», – сказала міністр закордонних справ Німеччини.

За її словами, Росія виключила себе з групи найбагатших країн через анексію Криму.