ВООЗ: Друга хвиля коронавируса обумовлена ​​низькою пильністю

«Нові спалахи COVID-19 в Європі і не тільки пов’язані з тим, що молоді люди знизили свою пильність протягом літа». Про це заявив на сьогоднішній прес-конференції генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебрежесус. Він підтвердив, що молоді люди і діти схильні до ризику зараження, тому вони повинні бути більш обережними, носити маски та триматися на відстані.

«Нам всім потрібно навчитися жити з вірусом і вживати необхідних заходів захисту, – сказав Гебреус: Нам потрібно приділяти особливу увагу людям, яким загрожує ризик, особливо літнім людям, тому що у них є хронічні хвороби”. Генеральний директор нагадав, що в багатьох країнах більше 40% смертей, пов’язаних з COVID-19, відбувається в установах з людьми з нестабільним здоров’ям, а в деяких розвинених країнах цей показник досягає 80%.

У ВООЗ була створена технічна консультативна група з поведінки людини. До неї увійдуть 22 експерти з 16 країн, які займаються різними науковими областями, включаючи психологію і антропологію. Ця група підготує рекомендації для ВООЗ з різних питань, включаючи боротьбу з пандемією коронавіруса.

Згідно з останніми даними ВООЗ, у всьому світі зареєстровано понад 16,5 мільйона випадків зараження, і більш 656 000 чоловік померли.