Японський лист у пляшці виплив на Гаваях … 37 років по тому

“Повідомлення в пляшці, відправлене 37 років тому японськими старшокласниками, було знайдено приблизно в 6000 кілометрах від місця відправлення – на Гаваях”, – повідомляє AFP.

Члени наукового клубу в середній школі Теши в Тіба, на схід від Токіо, в період з 1984 по 1985 рік скинули в море 750 пляшок, щоб дослідити океанські течії.

Пляшки з повідомленнями англійською, японською та португальською мовами з проханням зв’язатися з відправником спливли на поверхню навіть на Філіппінах, в Канаді і на Алясці.

Але нічого не було знайдено з тих пір, як в 2002 році була виявлена ​​50-я пляшка в префектурі Кагосіма на південному заході Японії.

“51-я пляшка була виявлена ​​9-річною дівчинкою на пляжі на Гаваях”, – повідомили в школі. Послання розміром з листівку все ще було в значній мірі розбірливим.

«Я був дійсно здивований”, – сказав заступник директора школи Дзюн Хаяши.

«50-я пляшка була знайдена 19 років тому, тому я подумав, що все скінчено. Я не думав, що хтось знайде ще одне послання – я думав, що всі вони потоплені. Це дійсно здорово», – сказав він.

Клуб, що випускав пляшки, припинив свою роботу в 2007 році.

“Тим не менше, школа повідомила, що два представника учнів планували відправити лист і мініатюрний прапор Еббі Грем, яка знайшла 51-е послання”, – повідомляє газета Hawaii Tribune Herald.

Маюми Кондо, член Наукового клубу в 1984 році, сказала, що це відкриття «відродило ностальгічні спогади» про її шкільні роки.

«Тридцять сім років – це великий термін для людей, але, з іншого боку, вони дійсно показують, наскільки великі і загадкові Земля і природа», – сказала вона.