Чеська співачка померла після умисного зараження Covid-19

“Чеська фолк-співачка померла після умисного зараження коронавірусом”, – повідомляє ВВС.

57-річна Ханна Хорка не була вакцинована та написала у соціальних мережах, що одужує після позитивного тесту, але померла через два дні.

Її син, Ян Рек, сказав, що вона заразилася навмисно, коли він та його батько заразилися вірусом, щоб вона могла отримати перепустку у певні місця, де потрібен паспорт вакцинації.

Ян та його батько, які були повністю вакциновані, заразилися Covid-19 на Різдво. Однак його мати свідомо вирішила не ізолюватися від них і хотіла зазнати впливу вірусу.

У Чеській Республіці для отримання перепустки до багатьох закладів, включаючи кінотеатри, бари та кафе, потрібен доказ вакцинації або нещодавнього захворювання.

Ханна Хорка була учасницею одного з найстаріших чеських фольклорних гуртів – Asonance.

“Вона хотіла підхопити Covid-19, щоб було менше обмежень на її пересування”, – пояснює її син. За два дні до смерті вона написала в соціальних мережах: «Тепер я зможу відвідувати театри, лазню та концерти».

На сьогоднішній день кількість випадків захворювання на коронавірус в Чеській Республіці досягла нового рекорду: зареєстровано 28 469 випадків при населенні в 10,7 мільйона осіб.